Pages

Ad's

Wednesday, November 24, 2010

Deja Vu

Haluuu...

First of all untuk en3 kali ni Ming nk story tentang "DEJA VU" ...Kompom da familiar ye dak?? Kalo x familiar sila proceed bacaan kamu...

Penah x kamu mengalami situasi di mana kamu seolah-olah pernah alami suatu keadaan yang sama...
atau kalo maksud dari Dictionary nya berbunyi begini :
-The illusion of having already experienced something actually being experienced for the first time...

(Psssttt: kalo korang korek idung n terasa macam pna je berlaku situasi sama tu lain okeh...hahha
atau ...eh rasa macam pna jumpa je ngn mamat tu...tu lagi la kes lain...heh... )

Sebenarnya kan inilah yang dikatakan sebagai "DEJA VU"(dalam bahasa Perancis) untuk perkara dirasakan pernah dialami sekali lagi...

Barangkali ini terjadi oleh kerana satu aliran elektrik dalam otak kita yang x me'register' atau mendaftar la senang cakap...new experience dalam memori kita...yang dialami secara tanpa sedar...unconscious mind..

Then apabila memori tersebut digunakan semula apabila kita mengalami satu pengalaman baru dan ini akan buatkan kamu terasa /perasan yang kamu pernah alami situasi tersebut sebelum ini...

Setakat ni je info ringkas yang ming nak share...okeh harap faham...kalo tetap x faham jugak search la further info berkaitan DEJA VU okeh...=)

6 comments:

kiterkitikitu (xDer) said...

ye la.. kdg2 rasa takut pulak bila dtg DejaVu nih. kekadang kalo x kuat iman rasa mcm DejaVu ni mcm satu sign/petanda pulak ermmm

pandapolarbear said...

whoops...its okay itu da kira macam flash back xtually...=)

aima in luv said...

klu mcm cite final destination tue ape ea?? org boleh tahu ape akan jadi masa akn dtg....
deja vu gak ea???

pandapolarbear said...

x aima itu lain kes..deja vu ni sebenarnya berlaku bila kita rasa macam apa yang kita buat tak kesah la baru sejam lalu ke skarang ke...dah pna kita lalui sebelum ni...n kita xingt sangat tentang apa yang kita alami sebelum ni...ha g2...
salunya situasi cmni la "eh rasa macam pnah blaku la" tapi bila ya...
maybe aima pna ja alami deja vu cuma xperasan ja...jarang benda ni...

aima in luv said...

owhhh
okey2.. saya paham cikgu

pandapolarbear said...

gud girl...hahaa cikgu lakk...sharing is caring..=)