Pages

Ad's

Monday, November 15, 2010

LULUR kunyit

Untuk en3 kali ni nak touch a lil bit bout lulur buatan sendiri(HOMEMADE)
Ada beberapa pic yang aku sempat snap semasa proses pembuatan lulur dilakukan....
Hah sila lihat.... sila lihat....

Hah ini la KUNYIT..yang dipotong suka hati dengan penuh hati2...komited serta berdedikasi...(hanya yang rajin saja buat benda ni) haha

Yang ini pulak kunyit yang dah di blend/kisar dengan BERAS


Inilah hasil nya setelah dikisar ye puan2...



Kebetulan that day aku melawat (unofficial visit) kebun tok aku...masa nk amik serai nk masak...(org rajin) hihi

nampak byk pokok kunyit...waaaahhh ini suda bagus kukira....
TING TING TING...dan dan dapat idea...
buat lulur mandian bagus ni...cubalah kalau nk taw hasilnya...
If kat sini ada sesapa nk try buat...sila make sure anda
                                        

*Silalah tanam pokok KUNYIT sendiri 
atau
* Pergi beli di Pasar
atau
* Jenguk je tanaman jiran sebelah rumah anda...hehe

Psst: Pesanan khidmat komuniti ini dibawakan khusus untuk anda oleh Cik Ming2
Plis makesure yang anda tidak menyentuh HENPON jika anda sedang melakukan kerja2 seperti diatas kerana dikhuatiri akan bertukar kaler ke warna kuning keorengan especially HENPON berwarna PUTIH...(tiada ulangan) sebabnya mokcik ni heh dah TERKONOooo...

Banyak khasiat KUNYIT...(awet muda)...
PASni nak buat jamu anak DARA LAK...Amacam???

8 comments:

Amni said...

tak dapat nak telan kunyit ni.. mak pon cakap bagus.. haihhh...

pandapolarbear said...

hehe no need to telan la dear...kalau lulur ni untuk mandian...tapi kalo yang sebijik tu leh dibuat ulam...makan ngn nasik...kunyah je macam xda perasaan...

Hanim Mahali said...

memang bagus buat lulur guna kunyit plus beras nih ... dah pernah cuba... kulit badan akan lebih berseri seri... jimat lagi ^_^

pandapolarbear said...

yezza u r rite...btul3...=)

aima in luv said...

waaa,,
pasnie buat spa kat rumah la ea...
hehe
thnx 4 da tips

rieyana ynn said...

kunyit memang byk khasiat nyer..;d

rieyana ynn said...

kunyit memang byk khaisat nyer...;d

pandapolarbear said...

btul3...sgt stuju