Pages

Ad's

Tuesday, January 18, 2011

Gunung Keriang Alor Setar


haa ni bukan signboard yang senget k...Pk la sendiri...


Baru2 ni ak p lagi jejalan sana...bagi ak tempat tu sesuai la sbg tempat rekreasi untuk keluarga sebab mmg kwsn tu peace!!!...gunung keriang tu terletak di kwsn perkampungan...rata2 penjual batu kristal tu penduduk setempat...tanpa melepaskan peluang untuk kali ini ak beli batu kristal....siap bule tawar menawar lagi harganya...haa apa yang menariknya batu2 ni ada mcm2 jenis saiz...kecik ada besau pun ada...haa taktaw nk pilih yang mana satu...kaler pulak macam2...ada yang berkilau ada yang x....ada org mention yang batu tu bule tumbuh kalo direnjis ngn ayaq...is it??
Price pulak bule dirunding...bermula dari RM 1.00 KE RM 100 dan ke atas...

(Nawaitu) Pertama kali p sana dulu ak beli batu kristal untuk dihadiahkan kepada lecturer merangkap Academic Supervisor time ak praktikal dlu...memandangkan she's a Chinese maka mmg kena lah dgn minatnya...OMG she like it very much...since ak bg batu kristal sbg prezent she always ask me abt it...ak beli yang kaler putih bersih...hehe(tackle-so sila belajar)....make sure got result with FLYING COLORS...
Abaikan bear yang kat sebelah tu...tu bukan batu kristal!!!
Batu kristal yang kat atas tu ak simpan buat hiasan kat umah...sampai ja kat umah aku terpikir napa ak pilih batu ni ye...tapi yang best batu ni sejuk...apa pun ak mmg suka benda2 macam ni...

Actually ak kurg tahu sgt tempat2 menarik kat Kedah ni even im Kedahan...3 tahun study kat Kuantan pun sama jugak..yang tahu Kuantan Parade, Megamall, East Coast Mall, Mydin,Tunas Manja...hehhe (g shopping barang keperluan) sebabnya kerana x mengambil tahu...lebih suka lepak di hostel atau rumah...

18 comments:

tulang oren said...

bila lah nak mai kedah gni..^^

Pandapolarbear aka Ming... said...

hehe...haa mai laaaa tioww...jangan teragak-agak.=)

tulang oren said...

hhee..^^..xcited2

Lovely Bella said...

nice pic!

Mr. Swift said...

Alaa bestnyeee kalau dapt gi Kedah. :')

Btw polo anda sebab comel semacam je blog ni. :)


Psst! : Okay Mamak Mu Jahat! AIK?
Psst! : Dunia Kawan? Ada ke yang lebih baik dari yang terbaik?!
Psst! : YA! Memang Saya Ada Skandal Affair Dengan Isteri Rosyam Nor Pun!

AIMAN said...

setiap kali balek perlis akan nampak. hehe.. muzium padi dia bes ;)
salam kenal

ayuakira said...

nice view la~ =)

Pandapolarbear aka Ming... said...

TULANG OREN: EXCITED JE AOK NI...HEHE

LOVELY BELLA: TIKIU DEAR...=)

MR SWIFT: TIKIU YA...HIKSS (^//)ALHAMDULILLAH...

AIMAN: HAI SALAM KNAL JUGA...OWH OQANG UTARA JUGAKLA NI YER...MUZIUM PADI MMG BES!

AYUAKIRA: IYA...MAI LA JEJALAN KDH ^^,

kyna said...

nicee entri !
dtg sni..bace entri bgs2
dan follow sini..folow balik kina ea ^_^

~eZmALiZa~ said...

kat alor star ke ni??yeay!!ezma jumpe lg tempat menarik kat utara ni...hehe.. :D bole jalan2.. :D

anamizu said...

mmber cik ana dok sp pon dah byk kali ajak p sini..hihi

recent post : |suke ke word verification???|

puteri ain said...

nice view..:)
seronokk kalau dapat pergi ni..:)

Pandapolarbear aka Ming... said...

Kyna: tq sweetie...sure...i do...=)

Ezma: Yup...jom jalan2...=) Bess

Ana: oo yeke...hah jangan lepas peluang...=)

Puteri: iya...sure...harus mai...hehe

NuSaNa NoSa 91 said...

comel pe batu kristal.. nk2 yg kalerful tuh.. suke2~ ^_^

Pandapolarbear aka Ming... said...

nusana: taw xpa...mmg suka batu2 ni...=) mai la kdh...jejalan sini...=)

A.s.t.i.n.a said...

weeee cantiknyeee kristal tuuu.. time kasih... err

Pandapolarbear aka Ming... said...

ya...sama2 cutie..=)

shamcoklat said...

last g area gunung keriang tahun 2003, rumah mak sedara...ada plan nak g lagi tahun depan...insya_Allah