Pages

Ad's

Saturday, November 20, 2010

K.a.k.i.mu adalah kakimu bukan kakiku


Untuk pengetahuan you all...x semua jenis kasut sesuai untuk kaki kita...lebey2 lagik kasut adik2 korang yang masih kecik tu memang tak muat la kan...hehhe...okeh skip yang itu proceed wit the other part...

1)- Kaki kita mengalami perubahan mengikut perubahan keadaan fizikal kita...lazimnya di kaitkan dengan pertambahan berat badan...(sbg contoh kaki aku dlu bulat...skng dah semakin bulat dan mengembang bila berat badan bertambah-hasil yang sangat comel =P)

2)- High heel ni bule diumpamakan sebagai hidangan yang enak tapi berlemak(yang disukai ramai..pastiii) tapi memudaratkan jika pakai pada masa yang x sesuai

3)- Semakin tinggi tumit kasut semakin banyak tekanan pada kaki...peningkatan sebanyak 76 percent tekanan pada badan bagi kasut tumit setinggi 4-5cm(duhh)

4) Adalah tidak digalakkan memakai high heels melebihi 5cm esp bagi yang punyai gaya hidup aktif...aka kuat berjalan...lebey2 lagi untuk yang kaki shopping tu...heh..untuk ibu2 mengandung juga...sila pakai yang kasut flat untuk keselesaan...

5) Then untuk pemilihan kasut yang tepat sila gunakan posisi berdiri...jalan2 dlu...ayunkan langkahmu

6) Pastikan ruang yang cukup untuk jari jemari kaki anda bergerak semasa anda pakai kasut tersebuttt...jangan hanya pilih kerana kasut tersebut cantik di mata tetapi anda yang merana...

7) Last not least, sila jangan beli kasut yang sempit dihujung dan terlalu pendek bagi anda yang mempunyai jari kaki yang panjang...paling penting ikut kesesuaian kaki anda dan keselesaan..

UKUR lah KASUT DIKAKI anda SENDIRI

9 comments:

noor said...

petua beli kasut belilah pd waktu ptg kaki tgh kembang..
ada kena mengan x ek dgn n3 nih hihihihih

zmah said...

Kena pakai kasut tumit rendah untuk kaki KUAT JALAN macam akak ni...

pandapolarbear said...

noor: iya btul tu...ada...masih lagi topik kaki kan...hehe

zmah: ahah btul tu kak...kalo pakai high heel teruk la jawabnya...

Ezniey said...

saya suka pakai heels....nampak seksi..hahaha

pandapolarbear said...

waw hehhe...saya pun suka...untuk nampak lebey tinggi...=)

Tomato Gurl's Life said...

tips yang bagus..cik tom xberapa suka pakai heel sbb xpandai imbang badan..hehe

thanks tau sudi sggh blog cik tom..best la dpt lappy suara macho..hehe..thanks jgk follow blog tp blog cik tom problem xboleh follow blog org lain..cik tom dah masukkn ur blog dlm list blog akan cik tom follow bl dah ok ;)

http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/11/perhatian-kepada-yang-follow-blog.html

pandapolarbear said...

=) ming pun jarang sangat la nk pakai heel...pakai selipar jepun pun dah okey...hehe...
its okay...becoz i like tomato so i wont 4get you...tikiu2...=)

BicaraOh!siCinta.. said...

tipss baikk punya,..ehehe..hye, salam kenal=)

Cik Gallus Gallus said...

tak suka pakai high heel..nanti kaki melecet..pastu ade parut...dh x lawa..hehehe