Pages

Ad's

Friday, February 18, 2011

Sayangkan LEMAK tinggal-tinggalkan

B.E.R.
E.K.S.P.E.R.I.M.E.N.T.A.S.I

LEMAK DI TANGAN/JARI

Exercise dan buat aktiviti segala bagai...hasilnya...
lemak hanya berkurangan di TANGAN sahaja...tulang timbul...
lebih menyerlah apabila digenggam...hehe...
naik tangga dari tingkat 1 hingga 9 .fullstop.
hari ke 2 ye...lemak kesayangan akhirnya berjaya dikurangkan di BAHAGIAN TANGAN
selamat tinggal masalah kegemukan(diri sendiri)
hari ke 2 perhaps lemak malu2 lagi nk tinggal...
hmmm tunggulah cukup bulan nanti...
siaplah ekau...

bercerita mengenai lemak di tangan ak terjumpa beberapa artikel berkaitan lemak di tangan.
kalo nk tawu lebih lanjut silalah search di mana-mana enjin carian anda.perihal lemak di tangan.

sayangkan lomak tinggal-tinggalkan

Ok next,

Dikatakan lemak yang ada dibahagian tangan lebih byk terjadi pada golongan wanita berbanding lelaki...tettt....adakah benar????

Ada beberapa sebab/faktor dan kaedah/cara mengurangi lemak tersebut antaranya: 

::Faktor pertama adalah genetik

::Faktor seterusnya kegemukan (macam ak la) ni disebabkan jumlah    lemak yang berlebihan...so lemak pun singgah le tumpang berteduh kat tangan...dan juga lengan

Cara nk kurangkan lemak di bahagian tangan

::Bagi yang mempunyai berat badan berrrrlebihan anda bolehlah Ikuti diet rendah glycemic indeks (GI) dengan memakan banyak protein dan sayuran. 

Sila elak/jauhi segala jenis minuman yang mengandung pemanis buatan seperti soda dan minuman yang bergula.


::Bagi yang mempunyai berat badan normal dimana ada lebihan lemak di bahagian lengan bersukan adalah jawapan yang tepat


Jenis olahraga yang disarankan untuk anda adalah aktiviti latihan beban



Usaha yang maksimum result yang
????

3 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Sebab itulah sup kaki ayam sangat sedap! <<--Tak tau motif statement nehh

Nurulhuda said...

hehehe..akak dah buat ea?
mesti da kurang kan lemak kat tgn..huda pun nak lah..

Pandapolarbear aka Ming... said...

hahaha...cuba la...ada bran?? =)