Pages

Ad's

Thursday, January 17, 2013

Rojak Story



Hello guys long time x kembali hapdet blog…lappy pun da mula buad hal…sbb asiiik sangat dengan henpon baru…2012 da berlalu…xciden took place ujung ujung tahun pulak…redha ja…ada hikmah mungkin…insyaallah 2013 yang lebih baik dan bermakna…berkahwin ke…bagus jugak…da 26 pun this year…=)
Btw da masuk tahun baru 2013..yang pastinya banyak benda yang perlu diselesaikan…
Berjumpa dengan bakal ibu mertua eh eh…are yu ready???
I have to be myself for sure lah kan..xkan nk pegang watak orang lain pulak..no no no
Penerimaan?? Terpulanglah kan…cea ayat berbaur pasrah…kalo ada jodoh da tentu xkemana mana punya kita…kalo da xberjodoh of course la ke mana mana jugak…lol…hepi pulak kenn…bkn apa k ni x bercinta y olls…just b fren only…bajet bercinta lepas kawin lah… sweet gitewww
Almaklumlah kenn I ni aweks kampung so agak kekampungan n for sure I xkan tinggalkan kampungss i…even da betahun jugak tinggalkan kampung n berhijrah ke bando beso…hah…ulam tetap I xlupakan y olls know…bagus ulaman ni xceli…awet muda…hah kalo nk awekss awekss yang muda muda pun y olls kna lah makan ulam jugak…look younger than your actual age…haa kan…
Sangat lah sukar untuk melakukan perubahan sikap diri ini…y? sbb xda pendirian…da macam lalang…ditolak angin kesana aku pergi ditolak cni aku kemari…but nowww…hah aku da maju skit lah.sebabnya sedar diri lah kan…yang banyak bagi influence tu kwn kwn yg I knal…tapi xsemua xbaguz…mostly baguz…yang xbagus hanyalah yang bijak mengambil kesempatan…susa jugak jadi terlalu baik zaman skng ni…adakalanya kita perlu menolak…bijak menggunakan akal dan minda dalam mempertimbangkan sesuatu perkara..so moral of the story nya kawan ala kadar haa sesuai ke ayat cenggitu…hikss…
Sorry to say lah ken…now aku da boleh dah sesuka ati nk bg kwn pinjam duhit haku…y?? sebabnya tidak memulangkan kembali…time pinjam janji manis bagai…hah…dah habis duit haku …haku kau buang…haaa…tercipta peribahasa baru pulak dek kerana insan insan begini…bagaimana perasaan aku…hanya yang pernah merasa ja ketahuan…sakiddd…bila kita diperlakukan bagai along mengutip hutang…sebagai insan yang berakhlak mulia aku pulaks jadik segan nak bertanya…hoi bayo arr…giteww ke…kang termalu pulaks insan tersebut kan ke nk ckp cmni…wehh utang aku hang nak bayaq bila ni…aku tgh xda uang ni…hang bayaq balik utang aku…pastu aku pulak nk pinjam uang kat hang…triple…hah…boleh giteww??? Kito pun kijeww jugak…so bagi peminjam peminjam tersebuukkk silo lah pehe…ore pom nok guno pitih gop…jange mikir masoelah mum sore jah…hah tetibew kuar banyok bahse pulop…so bagi yang ada niat atau berhajat untuk meminjam silalah lupakan niat anda…cewah buat iklan pulaksss… sebagai peringatan…wang yang ada dibuat simpanan masa depan…untuk diri sendiri…nak elak kesusahan diri sendiri sahaja…bukan xmau tolong…tapi bila ada uang ni bantulah diri sendiri dahulu…susah dahulu senang kemudian…ate kome nihhh…
Haaa cukuplah setakat ni mak mengomel yew penat sudah vha…sekian…=)

2 comments:

Anonymous said...

Yeah..xtakut ke jmpe bakal mak mertua tu nt.

Cinta Che Bunga said...

Haha hmmm cmna lah ye...steady lh jugak tp dlm ati tuhan ja yg taw...