Pages

Ad's

Wednesday, November 24, 2010

Nyanyuk!!!

Makanan anti nyanyuk....Ramai yang kurang gemarkan nya...perhaps bau yang kurang menyenangkan tetapi di sebalik itu ia memberi pelbagai manfaat dan khasiat kepada tubuh badan kita...

 Nama saintifik nya Allium Sativum
  • Kulit licin dan xkendur
  • Baik untuk aliran darah
  • Membantu mencairkan kolestrol anda dan saya juga
  • Membantu menghilang kan dagu...............yang menggelebar....
  • Penentang bakteria Terbaekkk...Paling aku suka...
  • Baik untuk jantung anda...dan juga mata...kita...
  • Menghitamkan rambut anda(kecuali yang mewarnakan rambut dan rambut nenek saya yang da beruban---nnti leh kongsi tips untuk elak/kurangkan rambut beruban...
  • Penawar kencing manis...merangsang buah pinggang yang lesu...
-wheewww ... GARLIC-

      8 comments:

      aima in luv said...

      banda yang xsuka jugak la bnyk kelebihan kan...
      i dont like garlic... yuckk
      heheh

      Golden Rose said...

      good tips...suke makan if masak parpu ke kari cos lembik...bleh lenyeh & gaul dgn nasi.

      Kak Amy said...

      salam kenal..

      amy singgah sini baca entry sambil follow , jemput ke sinar raudah ye n happy blogging...

      Che Wan AlFateh said...

      aima: makan nnti nyanyut baru taw,..hehhe

      golden rose; btul3 sodap...i like it...=)

      hai amy salam knal...orait..=) tikiu yaw...

      shima azmi said...

      byk gak khasiat bwg putih eh..ptutla org cina suka msk byk guna bwg putih..thanks 4 d info.. =)

      nUmara... said...

      iyer ker nih..??
      saye suke mkn bampoteh ni..
      kalo saye msk, sy letak 4-5 ketul..
      huhu... tipu r.. 3-4 ok r... hehe..

      tp, sy tetap nyanyuk..
      hai laaaaaaaaaa!!!

      Bee said...

      salam ...erm bawang putih nak kata suka tk jugak tp boleh lah..masak mesti letak bawang putih

      Che Wan AlFateh said...

      shima...ahah byk khasiat...p bli banyak2..hehe

      numara: hahaa...itu mungkin nyanyuk semulajadi...=P makan byk2

      honey: iya btul tu...mesti ada tambah aroma...=)