Pages

Ad's

Tuesday, December 13, 2011

Ayam & bilik mandi

Image from -Google source "Tikus rumah"
My opis mate ada pernah mention before this about TIKUS RUMAH ni...
my housemate pun did mention the same...which is...
jangan marah atau maki hamun bila 
berlaku kekecohan di rumah yang melibatkan tikus...
it would take REVENGE...at first i do not believe their talk...
but then x adalah sampai maki hamun...baru sebut ja nama cik ti ...
I'm shockingly surprised as i enter bathroom this morning...
Apakebendanya ni?? without spectacles i cant see that image clearly...
n slowly pi dekat benda tuh
...oh tidakkk...
my ayam goreng yang i beli semalam...wuwuuu  (T_T)
Its okay lah cik ti..i dont mind...
this is my first lesson u gave to me...
baru sebut nama ja dah bagi warning...emmm (-_-'') 
now i am worried  
n i don't feel safe utk tinggal di rumah tu 
just because of that big rat...

33 comments:

diana said...

pasang la perangkap..
bukan perangkap yang kepit tu tapi yang macam atuk2 kita guna untuk tangkap tupai tu..
selit la pisang ke kat dalam tu..
bila dia makan pisang tu tertutup terus pintu perangkap tu..lepas tu bawak le kemena2 pi buang.
bahaya tikus ni sebab dia bukan nampak,silap2 dia merayau kat kita masa tengah tidur..ei..geli..
hehehhe

LydSunshine said...

Eh, betul tau.. Kalo dgn tikus, jgn le nak maki dia. Lagi dia buat huru hara. Kena cakap elok-elok *walaupun nampak mcm ckp sorang, tp rasanya tikus bleh dgr. Cakap plak bahasa kena bahasa elok2. "Tikus, kalo nak dok rumah ni duk le... ai tak kisah, cuma jgn buat sepah dan jgn rosakkan brg2 aku...". Pastu mesti derang tak kacau dah.

Nonie said...

oh dear...btl tu,i pun pernah dgr jgk bnda ni,sal cik ti.dulu my mom xkasi marah cik ti sbb pernah kain bju ktaorng kna gigit sebb marah die..^_^

Jia Nur Fizza said...

DIANA...ada sekor ja tikus..besooo..takutlak kalo pasang perangkap sdara dia datang serang...ohh memang xla kalo smpai nk ke tempat tdo hehe...uikk geliiii...=P

LydSunshine...btul tu...memang kna bitau kat tikus tu elok2...saya ckp slow je..dier pasang telinga gaknya..hehe...=P

Nonie...alamakk...kes kna ggt kain baju ni...kna berbaik dgn cik ti lah jwbnya..=)

Atiqah Wadiah said...

bog rat??uewwww..takotttt

Jia Nur Fizza said...

Atiqah Wadiah....bog rat?? big rat lah awk..hehe...yup..geliii n takott

MamaEma said...

suami akak pukul sampai mati terus..cik ti pun kadang2 cerdik gak..dia tahu perangkap yang dipasang..

Jia Nur Fizza said...

ahah btul3...tapi pelik gak kan...kwn saya lak pna masukkan tikus dalam plastik sampah..kebetulan tikus tu tgh menikmati makanan..hehe..dia terus ikat plastik sampah n buang sampah sekali dgn tikus tu kat tempat pembuangan sampah...=)throw the rat into the bin...

Nur Raihana Abd Rahim said...

teringat hubby saya tangkap tikus dalam bilik.last2 kene ketuk mati tikus tu.kesian.hahahah..sudah follow blog kamu ;)

Jia Nur Fizza said...

owhhh...beraninya...saya takuttt...
ohey..thanks ya..=)

cik ika said...

dpt nt tikus uh bela la..hehehhe

Jia Nur Fizza said...

cik ika berminat ke?ekeke...

~SYAZ~ said...

hehehee..
sis! the same thing berlaku dekat adik saya..
pagi tu pung pang pung pang lah dia maki hamun tikus yg ade kat rumah tu..
sekali mlm tu tau tak ape jadi kat adik saya?
tikus tu gigit tangan dia laa..
I was like..wah tikus ni tau ke orang ngumpat psl dia..hehehe

Jia Nur Fizza said...

alamak...iyeke syaz...biau betul..eeerk takutnyaaaaaaaaaa...itu tikus ganas tu...ahah lah kan...im too worried abt this things...how come dat tikus know about peep conversation n revenge...ia paham ckp kita ke eh...emmm...kna siasat nih...
smalam saya da ckp elok2 kat cik tikus nih...n syukur nothing happen today...=)pandai btul tikus nih..

Azwani said...

itu baru je sebut nama timangan dah bagi warning ;)

Jia Nur Fizza said...

hahaha...btul tu..baru ckp cket da nak amuk..=P

eni osman said...

salam jia...tq follow kak eni...kak eni dah follow dan klik2 dkt mana yg patut...he he...nanti kak eni linkkan key...

||aLeaSaRa|| said...

hishhh jgn tak percaya hahahaha.ye betul tu masa mak akak dok bsg sbb akak asyik marah cik ti...satu hari tu...

"makkkk!tgklah ni habis tudung org berlubang!mak....melampau betullah cik ti ni!habis t-shirt org berlubang huwaaaaa!!!"

mmg menci menci menci tahap gaban tgk cik ti!!!

Jia Nur Fizza said...

Eni osman--- hai kak eni...you r welcome....=)alright tq so much ya...=)

||aLeaSaRa||---hahha..ha kan tikus tu da revenge...=P now kita da taw kan sis...so kna lebih hati2 lah...=)

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena dah klik heartbeat & nuffnang kamu .. =)

Niena sudah follow kamu ..

Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

(Klik iklan Churp2 & nuffnang Niena ye.. )

Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang .. =)

Liyana said...

hmm... mak saya pon de kate.. jgn panggil dia. nanti dia datang.. haha

Jia Nur Fizza said...

Niena Sofea--- haii awk..salam kenal...=)tq so much for the info..i'll do the same too..=)

Liyana--- iya...panggil pun tak leh kan...so xmau sebut n pk langsung...hehehe..selamat..=)

Balqis Azhar said...

heee
geli nye gelii ~

Jia Nur Fizza said...

Balqis Azhar haha..jgn sebut kuat2 nanti dengar sapa susa...=P

Cute MuM said...

eh.. memang betul tikus nie akan balas dendam..
adik cute mum dah kena..
masa tue die marah sebab tikus bising masa die tido..
tau-tau malam tue tikus sepahkan barang die dan gigit wayar iron..
terus die tak berani nak marah tikus tue lagi.. huhu

Jia Nur Fizza said...

Cute MuM---ouh dahsyat tu...memang xleh marahkan tikus ni...da tentu dia amuk...haaaa
sapa2 yang ada pengalaman of course akan taw betul atau tak...kepada cik ti..relaks laa...kita gurau ja...jangan amik port...heheh..=)

Myra Jay said...

Memang geli dengan cik Ti ni, dulu penah gak kitorang berperang dengan cik Ti, macam2 perangkap kami buat :0

Jia Nur Fizza said...

hahaha hebad...=) sampai perang g2...ada perangkap lagi...risau cik ti bawak geng je...=P

katak comel said...

cik ti da maju..mkn ayam tu..pasni ley la ajk dye g kfc..ahaha

Jia Nur Fizza said...

Katak Comel---hahaha...masalahnya dia xmakan pun..acah je...=P

- zuriey - said...

uish dahsat gak tikus ni balas dendam..pindah la rumah lain..huhu

Jia Nur Fizza said...

iyaa...pertengahan bulan baru nk pindah...hmm sabar ja dlu..hehe

Iena Eliena said...

salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com